Berend van Meer (LUMC), samen met Paul Vulto (Mimetas) en Bert de Vries (TU Eindhoven) in een podcast van BNR Eyeopeners “Medicijnen specifiek gemaakt voor jouw eigen lichaam” (in Dutch).

Listen here to the podcast.

Medicijnen specifiek gemaakt voor jouw eigen lichaam
Dat wordt mogelijk met de organ-on-a-chip technologie waar medici, techneuten en farmaceuten steeds vaker mee werken. Een orgaan op een chip? Hoe ziet dat er dan uit en wat kunnen we er allemaal mee?

In deze aflevering van BNR Eyeopeners bespreken we wat zo’n orgaan op een chip allemaal kan en waarom de farmaceutische en medische wereld er enthousiast over zijn. Is het een oplossing bij het bestrijden van ziektes als ALS, Crone en kanker? En wat kunnen we allemaal als we breincellen met een computerchip laten communiceren? Klinkt als een slechte sciencefictionfilm, maar in Nederland zijn onderzoekers er druk mee aan de slag.

In deze uitzending zijn te gast:

  • Berend van Meer, onderzoeker aan het LUMC en expert op het gebied van organ-on-a-chip. Berend legt uit wat de technologie allemaal mogelijk kan maken en hoe zo’n organ-on-a-chip precies werkt.
  • Paul Vulto, oprichter en CEO van Mimetas. Paul produceert en levert met zijn bedrijf organ-on-a-chip technologie voor farmaceuten en medische instellingen over de hele wereld. Paul vertelt over de toepassing van de technologie in het doorontwikkelen van medicijnen en het verbeteren van onderzoek naar
  • Bert de Vries, professor Natural Artificial Intelligence aan de TU Eindhoven. Bert werkt samen met wetenschappers van verschillende disciplines aan een brain-on-a-chip. Het doel is om de energie-efficiëntie van het brein te kunnen toepassen op de werking van computerchips.

Source: https://www.bnr.nl/podcast/eyeopeners/10473901/medicijnen-specifiek-gemaakt-voor-jouw-eigen-lichaam